6. nap: A Béke szigete

Cím: Áldott Átok Trilógia, 1. rész: A Béke szigete

Csapat: Future

Kulcs:
1. Séta a Roxfort parkjában
2. Avada Kedavra

Figyelmeztetések: szereplő halála, enyhe erotikus tartalom

Korhatár: 16

A mű rövid tartalma: Remus és Dora hősi halált hal a csatamezőn s Merlin elé kerülnek, aki visszaküldi őket a Földre, mondván; ők még nem végezték be ott feladatukat: fel kell nevelniük a fiukat, Teddyt, hiszen rá még nagy jövő vár.

9 megjegyzés:

  1. Az író jön Névtelenül.

    Elnézést kérek mindenkitől, van figyelmeztetés. Itt most akkor pótolnám a hiányosságokat. Még egyszer bocsánat minden kedves olvasótól!

    Figyelmeztetés: szereplő halála, enyhe erotikus tartalom

    Korhatár: 16

    A szervezőt arra kérném, hogy ezeket majd javítsa ki, legyen szíves! Előre is köszönöm, és még egyszer elnézést kérek a kellemetlenségért.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Író!

    Imádom a történeted hangulatát! *.* Már a kezdésnél, a halálfalós jelenetnél megborzongattál, teljesen magam elé tudtam képzelni azt a kietlen városkát és a sötétségbe olvadó alakokat. Azt mondjuk cseppet furcsálltam, hogy nem végeztek a macskával (talán ezáltal még jobban érzékeltethetted volna a férfiak mindent felülmúló gonoszságát), de így legalább Őt nem kellett sajnálnom. ^^''

    A leírásaid zseniálisak, a karaktereid közül pedig kiemelendő Árnyék, mert igazán szórakoztató, ugyanakkor ravasz jelenség (arról nem is szólva, hogy a kusza fekete haja nagyon bejövős *.*), és ahogy beszélgetett a halálfalókkal, szinte végig érezhető volt, hogy övé a szellemi fölény. :D Máskülönben a "magyarázkodásnál" nem volt hiányérzetem, s nem csodálkoztam, hogy - ugyan némi manipuláció árán - a kis csapat beleegyezett Árnyék ajánlatába...

    Raffaelt már kevésbé éreztem kidolgozottnak, ami végeredményben nem is baj, hiszen nem rendelkezett kiemelkedően fontos szereppel. Mindenesetre talán beszélhetett volna kicsit fellengzősebben, de nem kötekedem, elvégre Ő a Te karaktered. ^^ Merlin is megdöbbentően hétköznapinak tetszett, én biztosan öregnek és kissé mogorvának ábrázoltam volna – így azonban még "túlvilági" szempontból sem sablonos az írásod. :) A két főszereplőhöz nem tudok mit hozzáfűzni, abszolút könyvhű mindkettő! :)

    Amit furcsálltam: Dora miért nevezi Andromedának az anyját? És hogyhogy nem lepődtek meg, amikor Merlin egyszer csak bejelentette, hogy visszatérhetnek az élők soraiba? Kicsit azért csodálkozhattak volna jobban, elvégre más gyerekek is árván maradhattak a háború alatt, más szülők mégsem kaptak második esélyt - mondjuk Remus legalább elgondolkozott ezen a kérdésen... Öhm, bocsi a szőrszálhasogatásért. ^^''

    Amit még kiszúrtam: Nem tudom, hogy megy ez Angliában, de az kicsit különös, hogy egy üveg whisky 17 font, három szoba egy hétre pedig csak 12 font... ^^''
    Ezen kívül negatívum: egy-két vesszőhiba, szóismétlés hébe-hóba, és a "mond" felszólító módban két d-vel írandó!
    „És bár Angyalként jön világra,
    De a lelkében az ördög ül.”
    Itt az a "de" felesleges szerintem, hiszen így gyakorlatilag duplán tagadsz a "bár" miatt. ^^’’ *Miss Kuszaság-féle nyelvtanóra vége* Egyébként nagyon jól megfogalmaztad ezt a jóslatot; tulajdonképpen ugyanannyit mond el, mint amennyit elhallgat. Irtó izgalmas! *.*

    Összességében tehát egy egyedi, stílusosan megírt, misztikus és fordulatos történettel leptél meg minket! :) Csak azt sajnálom, hogy a trilógiád másik két részét nem volt időd befejezni... nagyon szeretném már tudni, milyen mértékben fogja befolyásolni a jóslat a Lupin-család életét, meg hogy milyen sorsot szánsz a kis kedvenceimnek... Öhm, panaszkodás helyett inkább pontozok:

    Kulcsok: 10
    Szereplők: 9
    Cselekmény: 9
    Tetszés: 10

    Puszi,
    Miss Kuszaság

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Miss Kuszaság! :)

      Először is, nagyon köszönöm, hogy véleményezted a történetemet. :)

      Igen, én is gondoltam arra, hogy esetleg megölöm a macskát, de végül mégse tettem meg.

      Ó, Árnyék! :D Igen, ő már csak ilyen ravasz, rejtélyes, megnyerő külsejű, nagyon okos és manipulatív jelenség. :) Imádtam írni a karakterét, s bár nem épp egy pozitív karakter, de mégis nagyon szeretem őt. :)

      Raffael tényleg nem volt rendesen kidolgozva, de mivel neki nem volt valami fontos szerepe, így ezt nem tartottam annyira fontosnak. Igazság szerint eredetileg nem is lett volna benne, de végül úgy gondoltam, hogy kíséret is kéne a drága Remus mellé, s így született meg Raffael. :P

      Merlint direkt ábrázoltam ilyen hétköznapinak, hiszen mindenki egy öregnek és bölcsnek képzeli el, s nem akartam, hogy ő ezáltal sablonossá váljon.

      Hogy Dora miért Andromedának nevezte az anyját? Hát ez jó kérdés, mert én sem tudom. xD Biztos nem akartam szóismétlést, s mikor átolvastam a sztorit ezen átsiklottam, ahogy az árak felcserélését se vettem észre. :$
      És azért nem lepődtek meg, mert nem volt idejük erre :P Merlin nem hagyott nekik időt a megdöbbenésre. Igen, Remus elgondolkozott a dolgon, Dora meg... Ő a fellegek közt volt, nem törődött ilyen apróságokkal. :D És semmi gond, nem vagy szőrszálhasogató, csak elmondod a véleményed. :) Legalább tudom, mit kell még kijavítanom, s amikor feltöltöm a Merire, addigra ezeket kijavítom benne, meg esetleg kiegészítem... Az építő kritika meg különben is mindig jól jön! :)
      A mondd-ot tudom, hogy két d-vel kell írni felszólító módban, csak úgy tűnik ezen is átsiklottam. :$ Hiába, nem jó dolog éjfél környékén átolvasni a sztorit, s bizony nem ártana egy bétát felfogadnom. Csak a büszkeségem nem engedi. :P A szóismétlés pedig a legnagyobb mumusom. Bárhogy igyekszek ezt sose tudom kikerülni.
      A De pedig a versbe azért kell oda, mert bár, így kettős tagadás van, igen, de ha megszámolod a szótagszámot, az kell oda. Más egy szótagú szócskát meg nem találtam, ami illene bele. :)

      Egyébként nagyon örülök annak, hogy tetszett neked az a jóslat. Nekem annyira nem tetszett, szerintem nem lett annyira jó, s gondolkoztam az újraírásán is, de végül maradt az eredeti verzió. :)

      A trilógia folytatásán már dolgozom. Én is sajnálom, hogy nem tudtam befejezni őket, de már az elején láttam, hogy ez lesz. Esélytelen volt. Ugyan elkezdhettem volna írni egy másikat is, egy kis novellát, de ehhez volt ihletem és tele voltam ötletekkel, így nem érdekelt engem az a kis apróság, hogy nem fogom tudni időben megírni mindet. :P
      Csak annyit mondhatok, hogy kísérd majd figyelemmel a sztorit, és akkor mindezt megtudod. ;)

      Még egyszer köszönöm ezt a terjedelmes kritikát, no meg ezeket a szép pontokat is! :)

      Üdvözlettel: Az Író

      Törlés
  3. Kedves Író!

    Fú, Te aztán bevállaltad magad, szóval ez csak a kezdet, és trilógiát írsz?!
    A cím pedig nyilván Teddyre utal... Okos ötlet, bravó.

    Kulcsok felhasználása: 8.
    Az Avada rendben volt, a sétát én nem igazán érzékeltem. (előbb lefoglaltak a halottak elképzelése, majd a Harryvel való beszélgetés.)

    Szereplők: 9.
    Dora és Remus rendben voltak; Harryt nem értettem, hogy miért hitetlenkedett, hiszen ő is a halálból tért vissza.
    A halálfalók, az angyal, és ez az Árnyék fickó elég könnyen elképzelhetőek voltak.
    Merlin és Isten ugyanaz a személy?
    Hát most sikeresen újat mondtál, bár akkor meg nem értem, hogy lehet egy ilyen hálivúdi szépfiú...

    Cselekmény:
    ööö.. ilyenkor mindig kínban vagyok, mert egy befejezetlen történetet nehéz ebből a szempontból pontozni.
    Legyen 8, mert az eleje nagyon tetszett,
    a Mennyország nekem picit hosszú volt (de ez nyilván a teljes mű terjedelméhez mérten megfelelő);
    és a vége a családot ábrázoló rész is jó volt.

    Tetszés: 8.
    A végét konkrétan nem értem. Kezdődik itt egy elméleti síkon játszódó történet, egy nagyon érdekes szereplőgárdával, és befejeződik egy szeretkezéssel.
    Bármennyire izgalmas a jóslat, a halálfalók szövetsége a sötétség erőivel; nekem nem tetszett az utolsó bekezdés, kicsit beleerőszakoltnak tartom a történetbe. Mintha eszedbe jutott volna, hogy ezt a trilógiát akarod ide a kihívásra leadni, és beleírsz egy banális szerelmi rész.
    "Újra át akarta élni azt a csodálatos érzést, amit legutóbb volt szerencséje megtapasztalni."
    ? ez picit úgy hangzik mintha csak egyszer lett volna köztük szex...

    Ettől függetlenül remélem megírtad/megírod a folytatást, nagyon érdekelne hogy kik ezek a sötétek, hogy mire készülnek a halálfalók, hogy mennyire sikerül egybeépítened a HP, angyal és saját világodat!

    Sok kritikát és pontot kívánok:
    Mariann,
    Kritika Klub tag (Megtalálsz minket a Merengő fórumán.)

    VálaszTörlés
  4. Szia! :)

    Kulcs: 5 pont. Lefeleztem, mert a Gyilkos Átok és annak velejárója szépen megjelent, de a sétát teljesen kihagytad. Szituációként kellett volna beleépítened, nem csak szó szerint kijelenteni, hogy sétára indultak. Ezért a kevés pont.

    Szereplők: 6 pont. Nem sokat láttunk belőlük igazából, felvillant bennük a valódi énjük, de nagyon kevéssé. Sőt, a halálfalókban sokkal jobban. Árnyék furcsa egy szerzet (létező egyébként? mármint, a kép, amit mutattál, tényleg egy Árnyék nevű karakter egy mangából/animéből, vagy csak érzékeltetted, milyen a külseje?), az angyalt és Merlint is furcsálltam. Kicsit elkallódtak mindannyian.

    Cselekmény: 4 pont. Ne haragudj. A fogalmazás itt-ot megcsúszik, egy bétázás mindenképpen ráfért volna még, a stílus mondjuk nem rossz, vannak szép gondolatok benne, de szerintem tudod, hogy miért kaptál ilyen kevés pontot. Egyszerűen nincs vége. Nincs elvarrva semmilyen szál, vártam volna a folytatást, a másik két részét is, mert bár így a kulcsaid és a szerelmespár megjelentek, de a történeted befejezetlennek hat (csodálom is, hogy elfogadták a szervezők így :/). És na. Nem rossz az ötlet, érdekes, hogy Teddyből lett volna az újabb sötét nagyúr (ez az én fejemben is régóta forgott, hogy mi lett volna, ha...), de rettentően hiányoltam a másik két részt, és úgy érzem, azok hiányának fényében nem tudom ezt többre értékelni :( Ja, arról nem is beszélve, hogy a történet lényegét le is lőtted az összefoglalóban, és azon kívül nem is történt szinte semmi más. Logikai zavarok is voltak, amit látom, előttem a szemfülesek már említettek: egy üveg ital drágább mint három szoba egy hétre? Volt egy rész a ficben, a séta helyett, amikor csupa párbeszédet írtál, engem az kicsit zavart, ott rosszul osztottad el a leírás-narrációt a párbeszéddel. Miért hívja Tonks Andromedának az anyját?

    Történet: 6 pont. A vershez nagyon gratulálok, nekem nagyon tetszett! Én magam nem értek a rímekhez, úgyhogy csodálok mindenkit, aki igen :D Nagyon ötletes volt. És a képek is, főleg a vízesés, én is szeretek néha képekkel teletűzdelni egy ficet, nem csak színfoltja lehet a sztorinak, de még alapot is adnak, könnyebb bemutatni, mit látok magam előtt, mikor írok. :) Mint mondtam, a Teddys ötlet tetszett. A Merlin-Isten párhuzamot viszont enyhén erősnek találtam. Nem vagyok vallásos ember, de hiszek istenben, és most egy kicsit szíven ütött valamiért, hogy Merlinné tetted őt, valahogy nem erre számítottam, bár a vallás és angyalok világára sem számítottam (erre pedig kényes vagyok, nagyon szeretem ezt a témát olvasgatni ficekben). Emiatt, meg a fent említett hiányosság miatt vontam le itt ennyi pontot. Most rosszul érintett, hogy nincs folytatás, követelem a mihamarabbi felkerülését a második és harmadik résznek ^^ És sajnálom, mert kezdésnek nem rossz ez a fic, több pontot érdemelne, de így, hogy szinte csak egy előzmény... hát igen, nekem ez nem egy trilógia első részének tűnt, hanem egy hosszú fic prológusának csak, ami épp csak felvázolja, mi lesz a következőkben, felcsigázza az olvasót, aztán... puff, vége. :( Sajnálom, hogy nem tudtam többre értékelni, megtettem volna, ha lett volna még két rész, amit pontozhatok :S

    Azért sok sikert, remélem, hamarosan többen is jönnek hozzád pontozni. :)

    VálaszTörlés
  5. Kedves Író!
    Na most vagyok gondban, mert látom, hogy ez egy trilógia, és hogy nincs befejezve, de ezáltal mivel csak a történet 30-40%-a került beküldésre nem tartom igazságosnak egészként pontozni azt, holott itt a kihíváson is szerepel egy igen hosszú mű, ami annyi idő alatt íródott mint ez. A pontjaim a következők:
    Kulcsok: 5
    Szereplők: 5
    Cselekmény: 4
    Tetszés: 5

    VálaszTörlés
  6. Szia!

    A cím, az nagyon tetszett, de a leírás szerintem már elég sokat elmondott az egész történetről, ami, ha az egész trilógia lett volna, érthető is, mivel gondolom ez a visszatérés nem nagyon húzódott volna tovább, de így már az elején tudtuk, hogy Doraék fel fognak támadni ...

    Kulcsok: Nagyon jól használtad a kulcsokat, főleg az Avadat. Talán egy picit a séta furcsán vette ki magát, hogy feltámadtak és szépen andalognak a parkban, nem pedig rohannak a fiúkhoz ...

    Szereplők: Jól meg voltak szerintem a szereplő jellemek, nálam mindenképpen Árnnék vitte a pálmát, viszont Merlint másképp képzelném el ( oké, tudom, hogy van ilyen sorozat, amiben ő játssza Merlint, de nekem inkább egy öregember jut eszembe róla) Dora és Remus jellemei viszont kicsit rejtve maradtak, igaz azért Remusnál megjelent a tudás utáni vágy meg a szerelem is, de kicsit jobban ki lehetett volna őket fejteni szerintem.

    Cselekmény: Kicsit hiányos így szerintem a cselekmény, hogy csak a trilógia első részét olvastuk. Bár kétségtelenül nagyon jó ötlet. Kicsit hosszadalmasan írtad le a Paradicsomot, de azért ez elengedhetetlen volt és az is nagyon tetszett, hogy raktál be hivatkozásokat, hogy mit hogyan képzelsz el. Igaz, a főcselekmény szál a főgonosszá válás nem volt benne, de azért jó volt így is, nekem tetszett. Bár a végén kicsit már összezavarodtam, hogy akkor most mi van, ki lesz majd a sötétség vezetője? A leírásban mindenképpen Teddy jön le, viszont ahogy Árnyék beszél, és ami a végén történt nem vagyok benne teljesen biztos, hogy nem-e Teddy testvére lesz az? De akkor meg Merlin minek küldte őket vissza Teddy-hez?

    Tetszés: Nekem személy szerinte nagyon tetszett az elképzelés az új vezetőről meg a feltámadásról is, de így nagyon hiányos volt szerintem, mert végül is nem derült ki, sem az, hogy ki lesz az – legalábbis nekem – sem az, hogy miért válik azzá, amivé...

    Kulcsok: 9
    Szereplők: 8
    Cselekmény: 9
    Tetszés: 8

    Gratulálok! :D
    puszi: LilyV

    VálaszTörlés
  7. Kedves Író!

    A történet hangulata kellemes, szerethető, a leírásaid igazán "látványosak". Ennek ellenére nem találom elfogadhatónak, hogy egy kihívásra befejezetlen művet adtál be! igen, olvastam, hogy ez egy trilógia részed, de akkor is. Itt az olvasók kész, befejezett történeteket várnak, nem pedig mézesmadzagot a folytatáshoz.

    Kulcsok: 5
    Szereplők: 5
    Cselekmény: 4
    Tetszés: 3

    VálaszTörlés
  8. Szia! Az egyik bíránk, LuSir nem tudott belépni az oldalra, ezért nekem küldte el a véleményét. remélem, nem haragszol, hogy még csak most hozom.

    Kulcsok felhasználása: 9
    Szereplők: 10
    Dora és Remus karaktere úgymond tökéletes volt. Szeretem a szerelmes jelenteket, legfőbbként ennek a két varázslónak. Tetszett a beszédstílusuk, a jellemük. Jó, hogy halálfalók is voltak a történetben. Bár őket kissé vérszomjasabbnak szerettem volna látni, illetve olvasni.
    Cselekmény: 8
    Pár helyen nem tudtam kiigazodni a párbeszéddel, vagy a jelenetváltással. Azonban nagyobb hibákat nem fedeztem fel. Néhol volt szóismétlés, de melyik ficben nincs? A végkifejlett nagyon tetszett.
    Tetszés: 10
    A fentiekben már összefoglaltam, hogy milyennek is találom a ficet. Az egyik legjobb volt, amit olvastam. Gratulálok az írónak!

    VálaszTörlés